Locatie & Historie

Comfort op een rustige locatie in het historische hart van Nijmegen.

Een ideale locatie

Leisure & business gaan hand in hand. Dankzij de kleinschaligheid is Hotel Linnen voor ieder type gast een rustpunt in het drukke stadse program dan wel zakelijk gevulde agenda. Gelegen aan de rand van het centrum met alle leuke restaurantjes en winkeltjes op een steenworp afstand.

Prima bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. De bushalte ligt naast het  hotel.

Fiets huren?  In samenwerking met “Jasper Fietsen” verhuren wij stadsfietsen met 3- versnellingen. Vooraf reserveren is wenselijk.

Ons adres is:
Hotel Linnen
Gerard Noodtstraat 143
6511ST Nijmegen

+31 6 207 202 88

Klik hier voor je routebeschrijving

Een stukje historie

Het statige pand uit 1903 fungeert sinds jaar en dag als overnachtingsaccommodatie aan het Hertogplein. Als herberg in haar begin jaren. Tijdens de tweede wereldoorlog als onderkomen voor de geallieerden. In 2018 heeft het prachtige pand – wat een rijkelijk historie ademt – een eigentijdse make-over gekregen.

Het Hertogplein stamt uit de periode rond 1880, toen het Hertogplein werd aangelegd op de plaats waar enkele jaren eerder de Hertsteeg- of Hertogpoort was afgebroken.

Op het plein staat de Wilhelminaboom, een koninginneboom die werd gepland in 1898, het kroningsjaar van koningin Wilhelmina. 

Architect Derk Semmelink heeft twee werken voor op het plein ontworpen. Zowel het smeedijzeren hek om de boom, als het schoolgebouw voor de eerste Nutsschool van de Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen zijn van zijn hand. De school is in 1968 afgebroken, maar het hek is nog wel op het Hertogplein te vinden. Wel heeft de oude linde plaats gemaakt voor een andere boom.

In de zomer van 1936 werd de Waalbrug in gebruik genomen. Ook toen al was in het pand een hotel gevestigd, genoemd naar de koninginneboom op het plein. Luxe kamers met “stroomend” water…

Tijdens de tweede wereldoorlog ontkwam het pand ternauwernood aan het bombardement in februari 1944. Aan de binnenstad van Nijmegen werd grote schade toegebracht. De Hertogstraat is een van de straten die in september 1944 geheel of gedeeltelijk in vlammen op gingen. Panden aan de overkant van de straat werden geraakt, maar het hotelpand bleef gespaard.

In 2007 werden onder het plein de restanten van de Hertsteegpoort teruggevonden. Delen van de poort zijn na de restauratie van het plein gereconstrueerd.

In 2018 is het hotel volledig gerenoveerd, zowel binnen als buiten. Hotel Linnen kan hierdoor de ultieme ervaring bieden voor kort of lang verblijf.

Het Hertogplein in 1898.

1936: Luxe kamers met “stroomend” water.

Mei 1945: Nijmeegse vrouwen dansen met geallieerde militairen op het Hertogplein.

Nederlands